Login Form

Emlékezzen rám

       
Top Panel

Obedience

obedience 2A csoporthoz folyamatos a csatlakozás, jelentkezés a Facebook csoportban!

Iskolánkban lehetőséget biztosítunk azoknak a tanulóinknak is, akik szeretnének komolyabban versenyezni az obedience sportban. Kis létszámú (leginkább egyéni) edzéseinken célirányosan készülünk a különféle, magas szintű engedelmességi vizsgákra, versenyekre.

De mi is az obedience? Ennek a kutyás engedelmességi sportnak a legfontosabb eleme a kutya és gazdája közötti kölcsönös összhang és bizalom. Nem elég egy feladatot szépen végrehajtani, a kutyának lelkesen és örömmel kell gazdája mellett dolgoznia. Éppen ezért, itt a kiképzés alatt sem állja meg a helyét semmilyen erőszakos módszer. Itt nem lehet a kutyát megrángatni, ha nem figyel egy feladatnál, nincsen büntetés, ha a kutya hibázik, nincsen szidás, ha valami nem úgy sikerül, mint elsőre kellett volna... Viszont van helyette sok motiváció, biztatás, dicséret. A sport (és iskolánk egész oktatásának) lényege, hogy a kutya számára ezek a gyakorlatok ne kötelező feladatok legyenek, hanem egy olyan játék, amiben a gazdival együtt vehetnek részt.

Az obedience másik fontos előnye, hogy szinte bármilyen fajtájú, típusú kutyával űzhető. Lehet kicsi, nagy, keverék vagy fajtatiszta. A lényeg, hogy szeressen együtt lenni és dolgozni a gazdival!

A foglalkozásokat nem kizárólag az iskolán tartjuk, hanem különféle külső terepeken, így a kutyák a megtanulnak zavaró tényezők között, idegen terepen is dolgozni.

A foglalkozás árát az Áraink menüpontban találod!

További információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy Facebook üzenetben az Akela Kutyaiskola - Rákospalota oldalán.

obedience 4 obedience 3 obedience 1